platforms and highheels

  • Mickey

    Lieve Mensen,

    Ik kwam afgelopen week voor het eerst op deze discussie forum terecht. Helemaal te gek hoe jullie over je eigen fetisj praten. Dat mannen hoge hakken, panties en nylon kousen dragen helemaal oke en heb daar begrip voor en heb er geen problemen mee. Ik zelf draag ze niet maar vind het juist heel sexy staan bij vrouwen. Wat mij dan ook opviel is dat er zeer weinig vrouwen aan dit forum mee doen. Waarom..?? Ook het dragen van platforms en highheels door vrouwen komt nog steeds te weinig voor. Zo nu een dan zie ik bij het uitgaan naar party’s deze schoenen maar mondjesmaat. Ook in Amsterdam wil je ze nog wel eens tegenkomen.Waarom zie je deze schoenen zo weinig terwijl het een vrouw zo sexy maken mits de gehele dress in style en klasse is. Anders wordt het te ordinair. Een ander woord. De vrouwen in mijn omgeving gebruiken dit woord te veel voor deze schoenen. Waarom..?? Als morgen de winkels vol staan met platforms en naaldhakken omdat iemand in Parijs zijn kledinglijn heeft afgestemd op deze schoenen dan is het wel oke. Ik zou ook graag, ik pleit er zelfs voor om meer hoge hakken en platforms te zien op straat. Zeker als ik ’s avond in de stad wat ga drinken. In Amerika zijn deze schoenen niet aan te slepen. Maar oke, ze houden dan ook weer niet van ons voetbalspelletje.

  • Heidie

    Mickey,

    Terwijl de damesschoenen zo fascinerend voor de man zijn, zijn ze voor ons vrij gewoon. Daarom zijn er relatief weinig vrouwen die zich hiermee bezig houden. Wil natuurlijk niet zeggen dat we het niet interessant vinden dat het ons bezig houdt.

    Wat betreft je opmerking over platforms: Het is waar wat je zegt.

    Modemetropolen als New York City, Parijs, maar ook in Italie en Madrid zijn ze erg in. De kleding is ook voor een deel op aangepast en het staat inderdaad…erg chique en sensueel. De gemiddelde Nederlandse vrouw is niet zo extravert als in de genoemde landen…jammer, maar het siert ons ergens ook wel.

    In 1996 waren we in NY en heb toen een aantal paar schoenen met platforms meegenomen. Destijds noemde ik het ‘Pamela Anderson-schoenen’ , omdat zij er als een van de eerste mee rondliep in de VS. Intussen zie in elke willekeurige adult-movie (pornofilm dus) mensen zulke schoenen dragen….

    Maar inderdaad…als ik uitga en ik ben in een gekke mood…dan trek ik weleens platforms aan, hetzij sandalettes, hetzij hogere laarzen….wel veel bekijks…

    Groetjes,

    Heidie.

  • Mickey

    Hoi Heidie,

    Dank je voor jouw leuke reactie. Wat leuk dat jou benaming voor de plateau/platforms schoenen ooit het zelfde was als die van mij. ‘Travo-schoenen’ is ook een benaming die bij mij wat negatief overkomt maar vaak wordt gehoord.

    Niet alleen Pamela Anderson maar ook Liz Hurley is een grote promotor van deze schoenen. Meerdere malen stond Liz in weekbladen als Story, Privé en Weekend op de mode pagina, waar ze door stylisten uit Nederland op haar schoenen werd afgezeken. ‘Leuke avondjurk alleen de schoenen tonen wat ordinair’ was ongeveer wat deze mensen schreven. Oke, vrijheid van meningsuiting maar zo wordt het nooit wat met platformhakken in Nederland.

    Mickey

  • Shoebeloe

    Ha Mickey en Heidi,

    Je ziet TV series ook bijdragen tot het dragen van hoge hakken. Kijk eens naar de serie Sex and the City. Men draagt daar Jimmy Choo shoes, weliswaar niet te betalen, maar sandallettes bij de juiste hakhoogte zijn niet aan te slepen in Amerika.

    Wat betreft de platform schoenen, ze worden in Amerika ook @!#$ me shoes genoemd, afhankelijk van met wie je te maken hebt. Het ligt zoals jullie zeggen helemaal aan de kleding die er bij gedragen wordt. Een mooie broek met wijde pijpen in combinatie met een stiletto hak is een prettig, opwindend en mooi gezicht. In Nederland lopen te veel vrouwen qua kleding en schoenen achter elkaar aan; en het is of te ordinair of te saai.

    Groet,

    Shoebeloe

  • Mickey

    Shoebeloe,

    Ik ben het helemaal eens met jouw mening. Leuk dat ze ook in Amerika een bijnaam hebben. Dit zit hem naar mijn mening alleen maar in het feit dat deze schoenen in iedere film, website of wat dan ook opduiken. Ze staan sexy en stralen erotiek uit (Met de juiste kleding!!). Als het aan mij ligt mag volgend jaar zomer de boulevard van Zandvoort zwart zien van de platformheels dragende dames.

    Mickey

  • Shoebeloe

    Ha Mickey,

    Ik denk niet dat Nederland massaal hierop over gaat en dat zit hem gewoon en in de Nederlandse normen en waarden. De Nederlandse cultuur zegt dat we helemaal geen taboes kennen maar ze toch nog steeds hebben; wellicht maar goed ook.

    De jongere generaties zitten nergens meer mee en dat valt zeker op in de kleding die ze dragen. Het is allemaal strakker en bloter, zodat je als man wel weet waar je naar kijkt. Ze neigen eerder te experimenteren met o.a. schoenen, maar zeg nu eerlijk, wie is bereid om meer dan 200 gulden uit te geven voor een op zich doodsimpele platform schoen? Aan de andere kant, als het mode beeld bepaalt dat we deze winter met stiletto laarzen gaan lopen (dat is al een paar winters aan de gang), dan doet het vrouwelijk daar wel aan mee.

    Maar het ligt ook aan Nederland en omstreken. In Spanje, Italie, Frankrijk maar ook Belgie loopt men veel eerder in muiltjes met verschillende hakhoogte en lakt men hun teennagels omdat ze er verzorgd uit willen zien, omdat ze gemakkelijk zitten en omdat ze er mee flaneren. Dat kennen wij niet, wellicht door het weer, maar in Nederland moet je nog steeds normaal doen. Heel jammer.

    Groet,

    Shoebeloe

  • Mickey

    Hoi Shoebeloe,

    Ik ben bang dat je gelijk hebt en dat onze nuchtere vrouwelijke Nederlanders hier zeker niet massaal toe overgaan. De Nederlandse vrouw heeft ze wel maar draagt ze waarschijnlijk alleen binnenhuis (Voor hun man) idem met de hoge laars die op dit moment in de mode media en muziekwereld vaak in beeld is. Ook hier doen onze Nederlandse vrouwen alweer niet aan mee.

    In de Veronica gids van 14 t/m 20 maart 1998 stond te lezen: “Gevaarlijke hoge hakken onder superkorte rokjes. Dat zijn absoluut de hits van het komende zomerseizoen.” Bij deze tekst stonden grote afbeeldingen van platformheels. Je kwam de schoenen al snel wat vaker tegen. Sacha shoes, Taft shoes en Invito hadden deze modellen in hun assortiment. Helaas ze werden redelijk verkocht maar ik heb er in het dagelijkse leven 2 à 3 keer iemand op zien lopen. Helaas te weinig heel jammer.

    Ik moet toegeven dat je een goede visie hebt op dit onderwerp. Ik ben het eens met alles wat je schrijft. Ik zou haast zeggen dat je in deze branche werkt. Dan denk ik dat we nog een punt vergeten: De Nederlandse mannen en de vrouwen zelf.

    De meeste Nederlandse mannen gaan bij het zien van platform highheels of welke stilettoheel dan ook direct hun geslachtsorgaan volgen. Dit heeft tot gevolg dat deze highheels dragende dame door andere dames direct het stempel “slet” opgedrukt krijgen.

    Groetjes,

    Mickey

  • Shoebeloe

    Ha Mickey,

    Ik werk niet in deze industrie. Ik doe totaal ander werk, maar ik ben wel geinteresseerd in vrouwen mode omdat ik het leuk vind dat mijn vrouw er goed uitziet moet zien als we een keer een avondje uitgaan.

    Je hebt gelijk dat mannen met hun “gevoel” afgaan op de hoge hak, maar laten we eerlijk wezen, het is iets wat in ons DNA zit ingebed. Alleen, wij nuchtere Nederlanders zouden daar beter mee om kunnen gaan als er meer vrouwen op hoge hakken lopen. Ook in de zuidelijke landen kijkt men je na als je op hoge hakken loopt.

    Wij Nederlanders houden gewoon niet van het opzichtelijke, dat doe je thuis of dat doe je in discotheken, maar niet gewoon op straat. En dan hangt het er van af hoe zelfverzekerd de vrouw is. Hoe dunner en knapper, des te zelfverzekerder. En dat is weer wat al die vrouwenbladen de gemeenschap aanpraat, elke vrouw moet dun en knap zijn. En dat is bull-@!#$. Vrouwen kijken ook te veel naar elkaar in plaats van vanuit zichzelf te vertrekken.

    En wanneer ben je een slet? Dat is zo gevoelsmatig, het is ook een teken van jalouzie. Het hangt van het totaal plaatje af, als je mooi bent opgemaakt en je hebt leuke stijlvolle kleding aan (geen bimbo kleding), dan is het alweer gemakkelijker te accepteren. En dat is het mindere hier in Nederland, ik vind dat er te weinig vrouwen zijn die dat stijlvolle hebben. Het slaat of direct naar de andere kant om, het dellerige, of men is een muurbloem. En dat is wat men moet leren in deze maatschappij, leren omgaan met stijl, klasse.

    Groet,

    Shoebeloe

  • Heidie

    Hoi shoebeloe,

    Wat je zegt klopt ten dele. In de gedachtengang die je voert ben je volgens mij alleen vanuit de ogen van een vrouw uit gegaan (correct me if I'm wrong!).

    Of muurbloem of delletje…ik denk niet dat dit zo 1-2-3 in het hoof van een man zal opkomen als een vrouw wat opzichtelijker of stijlvol is gekleed.

    Dat iedere vrouw perse dun en maatje 36 moet hebben is inderdaad een dom statement.

    Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik qua uiterlijk redelijk vooraan in de rij heb gestaan bij De Heer, maar ik merk eigenlijk juist steeds vaker dat vrouwen ook naar elkaar kijken (ben ik ook een van) en niet met de bedoeling om te vergelijken o.i.d., maar met de gedachte ‘hoe doet zij dit of dat?’ of ‘hoe zou mij zoiets staan?’….het positieve benadrukken en meenemen levert eigenlijk meer op.

    Maar goed…niet iedere vrouw is kennelijk zo verstandig en krijg je het klassieke gekibbel en het in hokjes stoppen van mensen…..jammer.

    Groetjes,

    Heidie.

  • Shoebeloe

    Ha Heidi,

    Je hebt gelijk dat ik vanuit het oogpunt van de vrouw bent uitgegaan. Ik heb er niets op aan te merken.

    Mannen zijn nu eenmaal meer visueel ingesteld, maar ik ben van mening dat er wel degelijk mannen zijn die het onderscheid tussen stijlvol en “opzichtelijk” direct maken als ze naar een vrouw kijken.

    En wat betreft muurbloem of dellerig, het is niet mijn bedoeling om welk individu dan ook in een hokje te plaatsen.

    Ik had gisteren nog een voorval waar een zeer goed uitziende vrouw op stiletto sandalettes van minstens 9 cm in het winkelcentrum liep. Ze had een mooie zwarte pantalon aan met een zwarte blouse waarvan delen gemaakt zijn van chifon (spel ik dat goed?). Ik was benieuwd hoe het vrouwvolk er op reageerde (van de mannen weet ik het wel). En dan zie je de non-verbale communicatie je tegemoet komen: de een kijk deze vrouw achterna, de ander trekt een misnoegend trekje met de onderlip, de ander verbaast zich dat ze op van deze hoge palen kan lopen en er zo mooi kan uitzien in deze combinatie van schoenen en kleren. Het is altijd leuk om dit te zien.

    Maar Heidi, vertel eens, hoe kom jij op het dragen van schoenen waarvan de hak gemiddeld hoger is dan wat je normaal op straat ziet? En is het inderdaad zo dat je je meer vrouw voelt en en meer met dat gevoel kan spelen richting buitenwereld? Vindt je dat er genoeg keuze is in echte hoge hakken (dus niet het lage werk)?

    Veel vragen maar ik ben gewoon benieuwd.

    Bedankt in ieder geval voor je antwoord op deze mail!

    Groet,

    Shoebeloe